20.9.2015

RIVITALOKODIN OLOHUONE












Kerroin viimeksi kaksikerroksisen rivitalokodin lastenhuoneiden muutoksista Nyt siirrytään asiakkaan kodissa yläkerran olohuoneen puolelle, jossa suurimman muutoksen sai aikaan uusi seinämaali. Kun Suvin perhe muutti rivariin pari vuotta sitten, oli inspiraatio olohuoneen seinän väriin napattu Asuntomessuilta. Ja kuinkas ollakaan, ei messuilla ihanasti toiminut värisävy näyttänyt yhtään samalta kotiympyröissä. Kuulostaako tutulta? Väriin vaikuttaa hyvin paljon valaistus, mutta myös tekstiileillä on näppinsä pelissä. Tätä olohuonetta hallitsee suuri kulmasohva, jonka tummanharmaa väri oli ristiriidassa ruskeaan taittuvan seinämaalin kanssa. Ensimmäinen haasteeni oli etsiä maalisävy, joka toimisi hyvin niin sohvan kanssa, mutta korostaisi myös huoneeseen tulevaa tauluseinää. Yllätyksekseni maalisävy löytyi lähempää kuin kuvittelin. 


VALONTALON GREIGE

Suvi kertoi ihailleensa keittiötämme  blogissani ja minä aloin kertoilla seinän maalisävystä, joka oli niin kutsuttu greige, eli harmaan ja ruskean sekoitus. "Sinun pitää tulla käymään meillä, jotta näet", muistan huikanneeni. Kun Suvi sitten eräänä viikonloppuna tuli, oli päätös värisävystä tehty. Suvi ihastui harmaanruskeaan maalisävyyn ja halusi maalata olohuoneen tehosteseinän tällä Tikkurilan X486:lla. Loppujen lopuksi samalla maalisävyllä sudittiin kauttaaltaan myös asiakkaan makuuhuone. 





VAIHDETAAN JÄRJESTYSTÄ

Kun seinän värisävy oli valittu, oli aika tarttua huoneen muuhun järjestykseen. Halusin vaihtaa sohvan toiselle seinälle, jossa se oli ollut aiemminkin ja jonka jäljiltä television takana oli kaksi tauluhyllyä. Näin sohvan divaaniosa ei tullut parvekkeen kulkuväylälle, eikä nojatuolin rahikaan jäänyt jalkoihin. Suurin osa muutoksista toteutettiin kierrättämällä asunnossa jo olevia kalusteita. Olohuoneeseen ei tarvinnut hankkia kuin tauluja, sisustustyynyjä, sekä yksi pitkä sivuverho. Olohuoneen molemmat sohvapöydät; Hay Tray -tarjotinpöytä ja vanha, pyöreä pöytä, sekä korkea peili siirrettiin suoraan alakerrasta. Myös matto toimi aiemmin alakerran keittiön pöydän alla. Alkuperäinen sisustussuunnitelma näytti tältä.

Sisustussuunnitelma rivitalokodin olohuoneeseen.

Suunnitelmassa ei ole muuttunut juurikaan muu kuin tehosteväri. Suvi halusi pitäytyä edelleen mintunvihreässä, jota löytyi olkkarin pienesineistöstä valmiiksi. Hylkäsimme ehdottamani hennon vaaleanpunaisen ja selvisimme taas vähemmillä hankinnoilla. Mintunvihreän pariksi valitsimme keltaisen, jota löytyi niin ikään  kodin tekstiileistä  ja koriste-esineistä.




YHTEISTYÖSSÄ BLAWHI GRAPHICS

Olohuoneeseen suurimman muutoksen toivat taulut. Aiemmin tauluhyllyillä oli erä sekalaisia koriste-esineitä, sekä keskeneräinen taulukokoelma. Päätimme tarttua juliste-ongelmaan toden teolla ja ihania postereitahan on maailma pullollaan. Ehdotin Suville Deko 133 -blogin Kristiinan julisteita, jotka ovat ihastuttaneet minua graafisuudellaan ja ajankohtaisuudellaan. Ilokseni Suvi oli ajatellut ihan samaa ja niin Kristiinaan otettiin yhteyttä. Suvi valitsi julisteista itselleen mieluisimmat ja Kristiina toimitti ne meille henkilökohtaisesti! Tauluseinän julisteista Kristiinan ovat A3-kokoinen A-is for awesomeG-is for grateful , sekä Feather-posteri. Niin hienoja! Kristiinan postereita on myös saman kohteen keittiössä, jonka esittelen seuraavassa postauksessa.

Blawhi Graphicsin verkkokauppaan pääset tästä: 
http://www.blawhigraphics.com/





Lopuksi vielä kuva tilanteesta, josta lähdettiin. Harmikseni en löytänyt muistikortilta samanlaista kuvakumaa, jossa olisi näkynyt koko huone. Myös String-hylly jäi kuvaamatta järkkärillä, mutta kännykän kamerasta sellainen löytyi. Toivottavasti Suvi on napannut kuvia vähän monipuolisemmin kuin minä. 

PS. Suvin blogiin pääset tästä:






Pin It!

15.9.2015

SISUSTUSIDEOITA POJAN HUONEESEEN





Sain toukokuussa mielenkiintoisen haasteen, kun Sisublogin Suvi otti yhteyttä ja pyysi minua auttamaan kotinsa sisustuksessa. Kohde on kaksikerroksinen rivitalokoti, jossa asuu vanhempien lisäksi  kaksi pientä poikaa. Jo kotikäynnillä huomasin, että Suvillahan on silmää! Koti oli kaikinpuolin kaunis ja toimiva, mutta hänen  haaveensa oli saattaa keskeneräinen sisustus loppuun. Minun tehtävänä oli antaa vinkkivitosia siihen, kuinka kodin viihtyvyys paranisi. Yhteistyö sujui enemmän kuin mainiosti ja Suvi uskalsi toteuttaa ne vähän villimmätkin ideat. Tässä ensimmäiset.


SISUSTUSSUUNNITELMAT

Lastenhuoneita asuttaa siis kaksi poikaa, joista toinen aloitti juuri eskarin. Lastenhuoneet sijaitsevat rivarin toisessa kerroksessa, heti olohuoneen vieressä. Makkarit ovat varsin pieniä, toinen 7,5m2, toinen 9m2. Aiemmin pojat nukkuivat samassa huoneessa ja toinen toimi ns. leikkihuoneena. Nyt pojille haluttiin omat huoneet. Molempiin piti mahtua ne tärkeimmät, eli sängyt ja työpöydät.

Äidin toiveena oli saada huoneisiin tehosteseinät, mielellään jotain mustavalkoista. Jotenkin sain puhuttua hänet ympäri kyselemään myös poikien mieltymyksiä. "Kysy ihan vain lempiväriä", muistan tarkentaneeni jo kotikäynnillä. Kun sitten selvisi, että toinen tykkäsi sinisestä ja toinen vihreästä, lähdin työstämään ajatusta eteenpäin. Halusin, että tästä kodista löytyy myös väriä! Suvi kertoi pitäneensä viime vuoden Asuntomessujen lastenhuoneista, joissa seinille oli maalattu sahalaitaa. Päätimme käyttää maalausta seinien tehosteena ja sahalaita valittiin "vihreään" huoneeseen. Aloin etsiä netistä maalausideoita siniseen huoneeseen, kunnes törmäsin seinään, jolle oli maalattu suuria kolmioita. Päätin ehdottaa sitä, sekä erästä toista villiä korttia. Nimittäin talosänkyjä. Olin törmännyt suloisiin talosänkyihin monessa paikassa ja toivonut sellaista salaa myös meidän kotiin. Onneksi tajusin ehdottaa sänkyjä asiakkaalle, sillä hän halusi toteuttaa ne!


Eskarilaisen huoneeseen valittiin tehosteseinälle isot kolmiot.
Ohjeet kolmioseinän maalaukseen löytyvät The Band Wife -blogista.

Inspiraatiota sahalaitamaalaukseen haettiin mm. Weekday Carnival -blogista


YHTEISTYÖSSÄ KiMa ILLUSTRATIONS

Alusta asti oli selvää, että halusimme käyttää kodin sisustuksessa mahdollisimman paljon yhteistyökumppaneita. Suvi halusi nostaa projektin myötä suomalaisia (ja savolaisia) sisustustuotteita esille. Minä tein työtä käskettyä ja etsin mielenkiintoisia tuotteita netistä ja toreilta. Lastenhuoneen suloiset metsäneläintyynyt ovat KiMan, kuopiolais-tallinnalaisen suunnitteluduon Kirsin ja Markon käsialaa. Törmäsin tuotemerkkiin loppukesästä Taidetorilla, joka on käsityöläisten kesätapahtuma Kuopiossa. Tyynyt ovat osa heidän Pohjala-mallistoaan, johon kuuluu lisäksi lampunvarjostimia, lakanoita, seinätarroja, laukkuja, postikortteja jne. Pohjala-mallisto on  heidän ensimmäinen mallistonsa. Se on saanut inspiraationsa Kuopion luonnosta ja eläimistä! KiMan nettisivuilla kerrotaan, että lapset usein ihastuvat Pohjalan suloisiin metsäneläimiin. Niin ihastuimme mekin ja saimme Suvin kanssa vielä neuvoteltua tyynyt toiveväreissä. Nämä yksilöt ovat siis tähän kohteeseen yksilöllisesti valmistettuja. Mieletön kiitos siitä KiMalle!

Tutustu yhteistyökumppaniin tästä:
http://kima.graphics/



KOLMIOITA JA SAHALAITAA










Poikien huoneiden maalauksesta vastasi asiakas itse. Suvi onkin kirjoitellut projektista omassa blogissaan täällä ja täällä. Myös maalisävyt voit kurkkia Suvin blogista. Sänkyjen valmistukseen pestattiin asiakkaan ukki, joten siitäkään ei minun tarvinnut huolehtia. (Psst. Jos haluat tilata samanlaisen talosängyn kauttani, se onnistuu! Laita vaan viestiä sähköpostiini!) Huoneisiin hankittiin uudet lakanat,  työpöytä, maailmankartta ja korkkitaulu. Matot ja muut kalusteet ovat omasta takaa. 












Sitten vielä lopuksi kuvat ennen muutosta. Kerrottakoon, että kerrossänkykin sai uuden omistajan.





Pin It!

13.9.2015

TALO VAASASSA │SUNHOUSE








Se hetki, kun yllättyy positiivisesti. Se tapahtui minulle vastikään, selaillessani kuvia Pinterestissä. Eteeni osui kuva korkeasta keittöstä, jota valaisivat suuret ikkunat ja jonka sisäkatto oli kauniisti puulla verhoiltu. Pinterestissä on se hyvä ominaisuus, että klikkaamalla pääsee useimmiten oikeaan kuvalähteeseen, joten yllätyin positiivisesti, kun kuvalinkin takaa löytyi suomenkieltä. Talo Vaasassa, siinä luki. Löytyneet kuvat esittelivät skandinaavista asumismukavuutta parhaimmillaan. Musta, harjakattoinen moderni puutalo merenrannalla -  jotain tuollaista on minunkin unelmieni mökki!

Talon on suunnitellut arkkitehti Jarkko Könönen. Se on ympärivuotiseen käyttöön suunniteltu vapaa-ajan asunto. Talo on muunnos Sunhousen Saaristolaistalo M2-mallista. Sunhouse on moderneja puutaloja suunnitteleva ja toimittava suomalainen yritys, joka on perustettu 2007. Sen perustajalla, toimitusjohtaja Kalle Oikarilla syntyi ajatus taloyrityksestä, joka poikkeaisi muista toimijoista. Syntyi Sunhouse, joka yhdistää arkkitehtisuunnittelun, sekä kustannustehokkaan talotoimituksen. Sunhouse-talot ovat toiminnoiltaan mietittyjä, sekä materiaaleiltaan kestäviä ja ekologisia. Puutalot rakennetaan PRE CUT -järjestelmällä, jossa puurakennuskomponentit esivalmistetaan tehtaalla ja kootaan rakennukseksi työmaalla. 

Jotenkin viehätyin suunnattomasti saaristolaistalojen mallista. Myös muut mallistot, kuten Linjakkaat talot ovat huikeita, kannattaa tutustua. Tämänhetkinen unelmieni kesämökki, miksei ympärivuotinen kotini, olisi juurikin harjakattoinen, skandinaavinen puutalo, suurine ikkunoineen. Paljon puuta, paljon luonnonvaloa, sekä  se idyllinen savolainen järvinäkymä. Mitäs tykkäätte?









Innostuitko?

Kurkkaa tästä linkistä muita valmistuneita kohteita. Etenkin Sauna Porvoossa ja Huvila Strömsössä ovat näkemisen arvoisia. 



Pin It!

7.9.2015

LEIKKIMÖKIN 3D-MALLINNUS JA LOGO


Leikkimökki sisältä.


Vaneriset sisäseinät, parvisänky, ulkonevat ikkunanpielet ja pulpettikatto. Siinäpä ne tärkeimmät mitä leikkimökiltä halusin. Yllä on kuvia leikkimökin sisätiloista ja alla ulkotiloista, jotka piirsin Sketch Up -mallinnusohjelmalla. Kävimme viime talvena Nuapurissa-blogin Marun kanssa opiskelemassa mallinnusta viikonloppukurssilla Pohjois-Savon Opistossa. Sen jälkeen olen saanut harjoitella ohjelman käyttöä itsenäisesti. Kuvat on renderöity V-ray -ohjelmalla. Renderöinti antaa kuvalle valokuvamaisen asun ja saa esimerkiksi huoneen valot syttymään.  

Sisällä, vaakasuuntaisen ikkunan yläpuolella on peti, jonne pääsee kiipeämään puolapuita pitkin. Alapedin alla voi säilyttää lelulaatikoita. Seinällä oleviin puisiin kuutioihin voi asetella lasten kauneimmat lelut. Ikean pikkukeittiö saa paikan mökin matalalta seinältä. Keittiön taakse maalataan liitutaulumaalilla talon siluetti. Keittiön voi siirtää pois edestä, kun taitelijat innostuu maalaamaan. Ikkunan ja yläpedin alle piirsin vielä pöydän ja pari tuolia leikkejä varten.

Ulkopuolelta leikkimökki maalataan mustaksi. Luultavasti käytämme samaa maalisävyä, kuin julkisivussamme. Ikkunanpielet ja aidan pilarit maalataan puuöljyllä. Vaakasuuntaisen ikkunan alle olisi kiva laittaa jokin istutuslaatikko ja meiltähän puuttuu  salaattien ja yrttien istutuspaikka. Sieluni silmien näen, että laatikosta kasvaisi kuitenkin isot auringonkukat. Vois toimia  kivasti mustaa seinää vasten. 

Leikkimökki ulkoa.























Julkistetaanpas samalla yritykseni logo. Sisustussuunnittelu Emilia Kareninan logon on suunnitellut vanha koulukaverini, erittäin lahjakas graafikko Teemu, joka toimii kuopiolaisessa markkinointitoimistossa nimeltä HuHu. Olen sairaan iloinen logosta! Se on juuri sellainen, kuin halusin sen olevan. Siitä iso kiitos Teemulle!


Psst. Ennen nettisivujen julkistamista, voit käydä tykkäämässä Sisustussuunnittelu Emilia Kareninan Facebook-sivuista täällä.



Pin It!

6.9.2015

LEIKKIMÖKIN JULKISIVU


Leikkimökin julkisivuhaaveita

Minua viehättää tällä hetkellä mustan ja puun yhdistelmä. Samaa ideaa toteutimme jo autokatoksessa, mutta haluaisin tuoda sitä vielä vahvemmin moderniin leikkimökkiimme. Leikkimökki tulee sijoittumaan takapihalle, jonka yhteyteen rakennamme pienen terassin ja aidan. Takapihamme ei tällä hetkellä ole kovin suojaisa ja juuri alkanut bussiliikenne lisää pääväylän trafiikkia omalta osaltaan. Täällä Saaristokaupungissa myös rakennetaan koko ajan, joten takapihan tiellä liikennöi päivittäin rekkoja ja kaivinkoneita. Leikkimökkimme rauhoittaisi samalla liikenteeltä, sekä helpottaisi vanhempien huolta, ettei perheen pienimmät juoksisi autotielle. 

Leikkimökkimme maalattaisiin kokonaan mustaksi. Ikkunanpielet olisivat  ruskeat ja ne maalattaisiin puuöljyllä. Mökkiä ympäröisi pieni terassi ja aita. Vielä mietimme tarvitsemmeko hiekkalaatikkoa. Jos sellainen tulee, upotettaisiin se terassiin. Olen piirtämässä leikkimökistä juuri 3D-mallinnusta, joten pientä selkoa tulee, kunhan saan kuvat valmiiksi. Mallintaminen on muuten suunnattoman mukavaa, kun talon näkee neljästä eri kulmasta ja ikkunoiden paikkaa voi vaihdella loputtomiin. 






Pin It!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...